De informatieve en onafhankelijke iPhone vergelijkings website van Nederland!

Nieuwe telefoon kopen? Dit is waar je rekening mee kunt houden

0

Sta je op het punt om een nieuwe telefoon te kopen? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je voor een lastige klus staat. Zeker met het huidige aanbod smartphones, want deze is enorm groot. Er is onwijs veel keuze en de telefoons lijken tegenwoordig allemaal op elkaar. Van binnen is dat natuurlijk niet zo, maar op het blote oog lijken de telefoons wel erg veel op elkaar. Dus waar doe je goed aan? Wat zijn punten waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon gaat aanschaffen? We leggen het graag aan je uit!

Je budget

Voordat je überhaupt naar het gigantische aanbod smartphones gaat kijken, is het verstandig om eerst een budget voor jezelf vast te stellen. Met een lager budget zul je zien dat er al snel telefoons zullen afvallen, omdat deze niet binnen jouw budget passen. Heb je toevallig al een telefoon in gedachte, maar kost deze eigenlijk meer dan je eigenlijk zou willen uitgeven? Dan kun je er ook over nadenken om voor een tweedehands of refurbished variant te gaan. Dat scheelt je namelijk al een hoop in de kosten! Neem nou bijvoorbeeld een iPhone 8. Nieuw kost dit toestel al gauw €530,-. Een iphone 8 refurbished daarentegen kost gemiddeld €299,-. Dat scheelt dus zo’n €130,- waardoor het kan zijn dat die iPhone dan wel ineens binnen jouw budget past! 

Het besturingssysteem

Vervolgens kun je bij jezelf nagaan welk besturingssysteem jij prettig werken vindt. Heb je op dit moment een iPhone en vind je IOS een fijn besturingssysteem? Dan kun je weer voor een nieuwe iPhone kiezen. Heb je op dit moment een smartphone dat op Android werkt? Dan kun je natuurlijk weer voor een toestel kiezen dat op Android werkt, maar overstappen van je huidige besturingssysteem naar een andere kan natuurlijk ook. Houdt er dan wel rekening mee dat je even moet wennen aan hoe je de smartphone moet bedienen.

Het geheugen

Hoeveel geheugen het toestel heeft bepaalt ook in grote mate hoe duur het toestel is. Een smartphone met veel geheugen zal dan ook duurder zijn dan een toestel met minder geheugen. Ga daarom bij jezelf na hoeveel geheugen jij nodig dient te hebben. Als je vaak foto’s en video’s maakt en deze nooit overzet op een USB of iets dergelijks, dan is het raadzaam om voor een toestel te kiezen dat veel opslagcapaciteit heeft. Zeker ook wanneer je daarnaast nog veel apps en games download. 

Los toestel of met abonnement

Tot slot kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om voor een nieuwe telefoon te gaan in combinatie met een abonnement, waarbij je het toestel afkoopt. Hierdoor hoef je niet meteen een groot bedrag neer te leggen, maar betaal je per maand het toestel af bij jouw provider. Mocht je dit niet willen kun je natuurlijk het toestel los aanschaffen en een simonly abonnement nemen. Echter moet je dan wel het toestel in één keer betalen.

Reageren op het bericht